Som lærer må jeg sige at når jeg får beskeden “ja lille x holder altså fri i morgen” så vurderer jeg meget ud fra det enkelte barn om jeg synes det er okay. Er det en af den slags familier der hiver deres børn på ferie konstant uden for skolens ferier, som synes det er nemmest at holde alle børn hjemme fordi en af dem er syg, og som i øvrigt ikke giver grund til mange fridage, så synes jeg faktisk ikke det er okay. Er det derimod et barn der sjældent er væk af andre grunde end sygdom, et barn der har en svær periode af forskellige grunde eller en familie som sjældent er samlet og som i øvrigt gider stå ved hvorfor de føler et behov for en fridag, så er det mere forståeligt. En sjælden, god og rar hyggedag med sit barn er slet ikke en dum ting, men det skal lige tænkes igennem.
Deler av pressen og opposisjonen på Stortinget har tatt i bruk kraftige ord og virkemidler. Avisen VG har på lederplass krevd statsminister Jens Stoltenbergs avgang. Frp truer med Riksrett mot tidligere justisminister Knut Storberget. Hvis Stoltenberg fulgte VGs råd og gikk av, ville landet føres inn i et kaotisk politisk landskap. De rødgrønne har flertall på Stortinget. De borgerlige partiene vil trolig ikke være interessert i å styre i en mindretallsregjering inn mot stortingsvalget neste år.
Slike som deg kalles en bruker, og som du skjønner står brukerne ikke særlig høyt i kurs. De snylter på samfunnet gjennom sykdom og arbeidsledighet - de prøver å få mest mulig ut av felleskassa uten å bidra med noe selv. Du har deg selv å takke, vet du. Regjeringen liker ikke brukere, for de har en tendens til å bli misbrukere. Trygdemisbrukere. Slike mennesker må passes på, oppdras og straffes. Det finnes mange hundre tusen av dere. Ikke rart at politikerne bruker pekefingeren når de snakker til dere.
Da vores piger var små – indtil 12 års alderen havde vi en aftale om, at hvis ikke der var faldet sne i Danmark ville vi køre til Sverige 1. februar! Det skete nu aldrig! Man kan komme ud for at ens barn har brug for en fridag, men jeg synes at man skal betragte skolen som ens barns “arbejde” og derfor ikke pjække/holde fri. Man bør respektere lærernes arbejde. Du er heldig, at du selv bestemmer! Vi har ALDRIG haft den mulighed. Der er stadigvæk noget der hedder arbejdsmoral og det er et dårligt signal at sende. Dine børn vil formentlig også engang få et job, hvor det ikke er velset at “tage en fridag”! Som arbejdsmarkedet ser ud pt går det bare ikke. Vi kommet til samtale, hvis vi har 6 sygedage eller 3 perioder inden for et halvt år. Disse “omsorgssamtaler” lægges i personalemappen! Og dem blir der kigget på når der skal insskrænkes!
For at være sikker på at få masser af besvarelser, har jeg lavet et lynhurtigt spørgeskema, som jeg håber at alle jer med skolebørn vil svare på – og så skal alle (skolebørn eller ej) selvfølgelig være velkomne til at åbne debatten og komme med jeres holdninger og erfaringer i kommentarfeltet også, for jeg synes altså at det er et vældigt interessant emne.
If your mom’s a seafood-lover, there’s really no excuse not to take a roadtrip to Boston. The list of fantastic restaurants is nearly endless, with B&G Oysters, Eastern Standard Kitchen & Drinks, Via Matta, Hungry Mother, Toro, and so many more options waiting for you. Hoping to impress with something a little fancier? Try Blue Ginger, Craigie on Main, or Oleana—all will leave your mom feeling truly celebrated and loved. With all the awesome deals on hotels being offered right now, you really have no excuse not to make the trek.
×